dagens anekdot

Det känns som en skyldighet att vidarebefodra dagens anekdot.

Min kollega Hundägarinnan som kan ha lite hetsigt humör, framför allt i trafiken, är på väg hem från jobbet. I vanlig ordning svär hon högt åt majoriteten av sina medtrafikanter. Hon anser att de flesta utav dem inte borde köra bil. Åtminsone inte på de ställen hon kör. Det är hennes humörventil. Att svära åt andra bilister.

Här hon skäller som bäst, är det en bil som fångar hennes uppmärksamhet. Den kör illa. På riktigt. Bilen kör mot rött upprepade gånger, ligger mitt mellan filer, kör med varningsblinkersen på och tutar ihärdigt emellanåt. Dessutom har bilen taxiskyltar. I sitt, ivanlig ordning, upphetsade trafiktillstånd drar Hundägarinnan tämligen snabbt slutsatsen att något är fel. Idéer om drogade ungdomar och stulen taxibil flaxar förbi.

Väldigt rättrådigt inser Hundägarinnan att bilen utgör en fara för övriga trafikanter. Hon bryr sig ju om dem egentligen, även om hon mest skäller på dem till vardags. Beslutet tas. Hon är ju en god medborgare. Hon ringer polisen.

Därefter följer en stillsam biljakt som går ut på att Hundägarinnan följer efter bilen i fråga och rapporterar till polisen via telefon om deras positioner. Polisen i sin tur försöker dirigera sina bilar för att få stopp på vansinnesfärden. Jakten går från centrala Göteborg ut mot Mölndal.

Till slut stannar den vingliga bilen till. Samtidigt kommer två polisbilar med blåljus och skrikande däck för att göra göra sitt ingripande. Just när situationen hotar att bli kaotisk, faller Hundägarinnans blick mot entrén på huset den vingliga bilen stannat vid:

MÖLNDALS SJUKHUS FÖRLOSSNING

 

Annonser

0 Responses to “dagens anekdot”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
samtidigt twittrar

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

senaste kommentarer

arkiv