datapojken

I mitten på åttiotalet brukade jag och Journalisten hänga med Datapojken. Han hade stora glasögon och en vic20 och var med andra ord äkta datanörd. Jag och Journalisten var nog rätt nördiga vi också. Fast vi var inte så intresserade av datorer.

När nittiotalet närmade sig försvann Datapojken av någon anledning ut i periferin och spåren efter honom var inte så många.

I slutet på nittiotalet uppmärksammade jag och Journalisten detta faktum under en ölsammankomst. Vi kom med den ljusa idén att vi skulle forska rätt på honom.

Det blev aldrig av.

Under hela tjugohundratalet har vi sedan under upprepade alkoholrus återkommit till denna tanke. -Vi får ta reda på vad det blev av Datapojken!

Det har aldrig blivit av.

Förrän i helgen.

Journalisten hade insiktsfull nog insett att vi i fredags skulle komma till den alkoholnivå där diskussionen om Datapojken brukar komma. Han hade förberett sig med en googling. –LinkedIn, rapporterade han, Datapojken verkar finnas på det där LinkedIn!

Det gjorde han.

Nu är vi både connectade och mailade. Datapojken har numera både radhus, katter och en nyfödd son. Inte illa. Jag fattar inte riktigt vad han jobbar med, men han verkar ansvara för mjukvaran i medicinsk utrustning. Räddar förmodligen liv på löpande band.

Vi visste det skulle bli nåt vettigt av honom. Datapojken.

Annonser

0 Responses to “datapojken”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
samtidigt twittrar

senaste kommentarer

arkiv